Ицо Хазарта за депутатите на “Възраждане”: Законът само за мен ли важи или и за шепа фашисти

“Имам прост въпрос. Дали законът важи само за мен или и за шепа нещастни фашисти”. Това попита от парламентарната трибуна депутатът от “Продължаваме промяната” Христо Петров, известен като Ицо Хазарта.

Коментарът му беше насочен към депутатите от партия “Възраждане” и организирания от тях протест в сряда срещу зелените сертификати. По време на протеста част от участниците в него се опитаха да нахлуят в сградата на Народното събрание и се наложи Националната служба за охрана да постави маси от вътрешната страна на централния вход, за да им попречат да отворят вратите. (видео от опита за нахлуване в сградата може да видите тук). 

“Имам и един обикновен въпрос – ако аз утре реша и извикам 500 или 1000 от хората, които са гласували за мен, и им кажа – елате да влезете незаконно в парламента, елате да поблъскате полицаи, може и да ви дам и по 40 лева, не е ли правилно господин главният прокурор да ми поиска имунитета, да бъда съден и да ме вкарат в затвора? И въпросът ми е прост – дали законът важи само за мен или и за шепа нещастни фашисти?”, заяви той.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *